Kad Toms Barsuks (22) stāsta par savu garšu ceļojumu Berlīnē, viņam pār muguru noskrien tirpiņas. Toms ir galvenais konditors vienā no smalkākajiem Rīgas restorāniem un jau vairākus gadus nododas garšu pētniecībai.

Jau bērnībā Toms sāka interesēties par garšām, to kombinācijām un tehnikām, ko iespējams izmantot, lai radītu ēdienu, kas kļūst par piedzīvojumu, nevis tikai iespēju piepildīt vēderu. Viņaprāt, cilvēkiem Latvijā joprojām jāmācās novērtēt gastronomiski piedzīvojumi un jāatīsta ēdiena kultūra - mēs nemākam vakariņot četras stundas kā itāļi, baudot  ēdienu un kopābūšanu. 

“Tas slinkums ir palicis lielāks, priekš kam man smērēt savu virtuvi, ja es varu pasūtīt kaut ko, kas man pēc pus stundas būs šeit,” komentē Toms par paradumu maiņu pēdējo gadu laikā. Ēdienu piegādēm kļūstot populārākām, cilvēki attālinās no ēst gatavošanas procesa. 

Par to, kā raksturot rupjmaizes garšu, kas raksturo kvalitatīvu ēdienu un ko varam iemācīties katrs, klausies šajā “kā ir būt” epizodē. 

 

Šis projekts īstenots ar Eiropas Parlamenta finansiālu atbalstu.*

 

 

* Šis materiāls atspoguļo tikai autora viedokli. Eiropas Parlaments nav atbildīgs par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.