Festivālu sezona rit pilnā sparā, un Ritvars Toms Logins iesaka uz tiem doties ar savu pārtiku un vēl dažiem noderīgiem priekšmetiem, šādā veidā ietaupot līdzekļus.


Festivālā Tev noteikti noderēs šīs lietas un produkti: 

1. Ūdens

Nedrīkst aizmirst lietot šķidrumu, vislabāk ūdeni, jo gāzēti saldinātie dzērieni dehidrē, atņem organismam ūdeni, nevis veldzē slāpes.

2. Aukstuma kaste

Lai pēc iespējas ilgāk saglabātu vēsu ūdeni, pudeles ar ūdeni ieteicams pirms tam sasaldēt un ielikt aukstuma kastēs.

3. Maza gāzes plītiņa

Ieteiktu jebkuram iegādāties mazu gāzes plītiņu, jo uz tās var uzvārīt jebko. Piemēram, var uzvārīt putru, paņemot līdz UHT pienu, kurš tik ātri nebojājas, un rīsus. Kā arī pie putras var pielikt savvaļas ziedus un lapiņas, būs ļoti gardi, un arī kaimiņi no blakus telts lūgs uzcienāt. 

4. Augļi un dārzeņi

Ja ir aukstuma kaste, tad vislabāk augļus un dārzeņus glabāt tajā. Ja aukstuma kastes nav, tad noteikti neņemiet mīksto miziņu augļus, piemēram, zemenes, avenes, nektarīnus, plūmes, jo tie ātri bojājas un zaudē formu. Līdzi var ņemt mellenes, ķiršus, arbūzu, meloni, gurķus. Arī ne līdz galam gatavus tomātus. 

Ja negribas svaigus augļus, tad to vietā izvēlieties žāvētus un riekstus. Tie arī būs garšīgi un dos enerģiju. 

5. Cepti produkti

Pirms tam var uzcept un ņemt līdzi mafinus, plātsmaizes, kārtainās mīklas sacepumus, līdzīgus picai. Gandrīz viss, kas ir cepts augstā temperatūrā, nesabojāsies.